Årets Trygg Trafikk-refleks er designet av Nico Widerberg 

Årets refleksdesigner for Trygg Trafikk er ingen ringere enn Nico Widerberg. – Dette er en viktig jobb jeg ønsket å være med på, sier Widerberg. 

– Vi er veldig stolte over at Nico Widerberg takket ja til oppdraget. At en av Norges mest anerkjente billedkunstnere ønsker å bidra til å få flere til å bruke refleks er en bekreftelse på hvor viktig dette er, sier kommunikasjonsrådgiver Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk. 

Trygg Trafikk lanserer hver høst nye reflekser designet av noen av våre mest profilerte og anerkjente kunstnere og designere. Årets refleksdesigner er Nico Widerberg, som dermed viderefører tradisjonen etter navn som Pushwagner, Vebjørn Sand, Magne Furuholmen og Unni Askeland.  

Blant Norges mest kjente billedkunstnere 

Widerberg er kjent som både maler og billedhugger, og har gjennom sin 30 år lange kunstnerkarriere hatt en lang rekke utstillinger og utsmykkingsoppdrag både i Norge og internasjonalt.  

Widerberg forklarer at det å nå frem til mennesker med kunsten, er noe av det viktigste for ham. Det var en del av grunnen til at han tok jobben.  

– Å utforme en refleks ga meg muligheten til å treffe mennesker i hverdagen, med noe som er både viktig og samtidig har estetisk verdi. Jeg har selv både unge barn og barnebarn, og vet hvor viktig det er å lyse opp i mørket, sier Nico Widerberg. 

Solen som inspirasjon  

Inspirasjonen til designet er hentet fra solen og menneskeskikkelser.  

– Jeg ønsket å skape et uttrykk som både viser kraften i naturen og den kraften vi mennesker skaper sammen. Å bruke refleks handler jo nettopp om å lyse opp i mørket –  og jo flere som bruker refleks, jo bedre tar vi vare på hverandre, sier kunstneren. 

Kolleksjonen er fargesterk, med gult og blått som dominerende farger og finnes i to ulike hengereflekser og to ulike slapwraps. 

Husk refleksdagen 17.oktober!  

Refleksdagen markeres over hele landet hvert år den tredje torsdagen i oktober, som i år er den 17. oktober. Da settes det fokus på hvor viktig det er å bruke refleks – i alle fylker, på skoler og arbeidsplasser, i media og ute der folk ferdes.  

– Benytt anledningen til å finne frem refleksen og gjør det til en god vane å alltid ha den i lomma eller veska. Det er naturligvis ekstra gøy hvis det er en nydesignet Nico Widerberg-refleks, avslutter Ann-Helen Hansen fra Trygg Trafikk. 

Refleksene kan kjøpes her