Ammerud skole

Ammerud skole er en barneskole fra 1. -7. trinn med ca. 590 elever og 80 ansatte.Skolen ligger i Groruddalen med nærhet til marka og Alnaelva. Den ligger omkranset av turveier som gir elevene muligheter for alternative læringsarenaer. 

Bymiljøetaten i Oslo jobber systematisk for å gjøre alle skoler i byen til Hjertesoneskoler.

Hva var de største utfordringene?

  • Ammerudveien er fortsatt den store utfordringen. Her blir det ikke prioritert hverken fjerning av brøytekanter, flytting av parkeringsplasser, eller helt fjerning av gateparkering nær innkjøring til skolen. Vi har hatt tett dialog med BYM, de har vært her på befaring, men det lar seg ikke gjøre å få til en endring. Det er svært trafikkfarlig når både privatbiler, store lastebiler og til og med bussen benytter fortauet til å passerer andre biler opp Ammerudveien.
  • Fortsatt enkelte som trosser «påbudet» om å ikke kjøre ned på parkeringsplassen.
  • Vanskelig å få dekket opp trafikkvakter med bare ansatte. Trenger bistand fra foresatte/FAU, det prøver vi på nå. Merker forskjell de dagene man ikke får til å ha trafikkvakter på morgenen.

Hvilke tiltak er gjort?

Trafikkvakter som hjelper til ved nedkjøringen til skolen, for å forhindre at biler kjører ned.
 Informasjon og opplæring av elever og foresatte om å gå til skolen. Både for trafikksikkerheten, men også den helsemessige fordelen ved å gå.
Tett samarbeid med Bymiljøetaten om snøbrøyting av rundkjøringen, slik at det ikke skaper mer utfordringer enn nødvendig å slippe av elever der.
Vi ser helt klart en økning i de som går, det at det er vanskeligere å parkere på skolen for levering har tvunget flere til å gå.

Hvem samarbeider om tiltaket?

Kommunen, FAU, Trygg Trafikk

Rektor Eirik Adhell foran skolegården på Ammerud skole.