London, England: Kampanjefilmen «Noen kamper er verdt å ta» vant to priser i IN2 SABRE Awards.
Kampanjefilmen «Noen kamper er verdt å ta» skapte i slutten av november i fjor sterkt engasjement i sosiale medier, og den ble til sammen spilt av over én million ganger. Kampanjen er et samarbeid med forsikringsselskapet If, og den er utviklet av kommunikasjonsbyrået Nucleus i samarbeid medfilmskaperne hos Go!Electra.
Onsdag kveld i forrige uke vant kampanjefilmen to priser i IN2 SABRE Awards i tillegg til å være nominert i SABREAwards i London. IN2 SABRE Awards anerkjenner konkrete kommunikasjonsfaglige tiltak med fokus på innovasjon, innsikt og innhold.
Trygg Trafikk er glad for stort engasjement på barn i bil-fokus
Filmen er et ledd i satsningen #Voksenpoeng fra Trygg Trafikk og If der viktige temaer knyttet til hvordan vi holder barna våre tryggest mulig i bilen står i fokus.
– Sikring av barn i bil engasjerer veldig. Heldigvis finnes det mange som er kunnskapsrike og engasjerte i tematikken som bidrar til den totale oppmerksomheten rundt sikkerheten til barna. Likevel er det fortsatt foreldre og besteforeldre som sikrer barna for dårlig i bilen. For oss har filmen vært en effektiv måte å sette et søkelys på et livsviktig tema i trafikken. Forhåpentligvis er denne kampanjen et bidrag til at vi blir enda flinkere til å sikre noe av kjæreste vi har – barna våre, forteller fungerende kommunikasjonssjef Christoffer Solstad Steen.
Samarbeidspartner If: – Veien fortsatt lang for å at barna skal være tryggest mulig i bilen
Sigmund Clementz, informasjonssjef hos forsikringsselskapet If, er godt fornøyd med anerkjennelsen av kampanjen fra profesjonelle miljøer. Samtidig minner han om at innsatsen på temaet sikring av barn i bil skal fortsette med full styrke fremover: – Å sikre barn i bil er viktig. Selv om mange er blitt kjempeflinke, er det fortsatt arbeid å gjøre med å informere og bevisstgjøre foreldre og andre sjåfører. Den jobben vil vi fortsatt stå i sammen med Trygg Trafikk. God kommunikasjon med samme budskap i bunnen over tid er en viktig faktor for å lykkes med å endre holdninger og adferd. Vi er svært fornøyd med at kampanjen er blitt lagt godt merke til både her i landet og utenfor Norges grenser, sier han.
Viser at tidkrevende budskap fortsatt fenger folk
Filmen har en spilletid på litt under tre minutter. Det ansees i utgangspunktet av mange som å være for langt for publikums tid og oppmerksomhet i en informasjonsmettet verden. Atle Hommersand, seniorrådgiver og prosjektleder for «Noen kamper er verdt å ta» hos Nucleus mener det dermed er ekstra flott at satsningen slår godt fra seg i en svært krevende digital tidsalder: – At filmen gikk viralt viser at kvalitet aldri ruster. I en tid hvor alt går fort og alle historier skal fortelles på 15 sekunder, utfordret vi folks evne til refleksjon og til å ta innover seg et budskap. Ved å ta oss tid med å fortelle en historie som folk husker, tror vi at budskap fester seg bedre. Engasjementet for denne filmen tyder på at budskapet når ut, sier Hommersand.